Nagyvilág

Gumibottal oszlattak Barcelonaban – képgaléria

Negyvenhárman megsérültek pénteken Barcelonában, amikor összecsaptak a katalán város központi terén tizenkét napja táborozó tüntetők és a rendőrök.

Az ország helyzetét kilátástalannak ítélő, és politikai, gazdasági, társadalmi változást követelő spanyol fiatalok május közepe óta adnak hangot elégedetlenségüknek Madridban és több nagyvárosban. Barcelonában a Plaza de Cataluna a tüntetés fő helyszíne, és többen már közel két hete itt táboroznak.

Az összetűzésekre azután került sor, hogy a rendőröket a térre vezényelték, hogy biztosítsák a közterület-tisztítást végző brigádok munkájának zavartalanságát. A katalán főváros a Bajnokok Ligája szombati döntőjére készül, és ennek keretében a városvezetés el akar távolítani minden olyan tárgyat a város központi teréről, amelyet az FC Barcelona és a Manchester United közötti futballmérkőzést követő esetleges zavargások során a rendbontók használnának.

kattintson a képgalériáért! Fotó: MTI / EPA

kattintson a képgalériáért! Fotó: MTI / EPA

A rendőrök akkor léptek közbe, amikor néhány tucatnyi tüntető útját állta az egyik takarító kocsinak, amelyik a sátrakat és a téren elhelyezett egyéb felszereléseket szállította volna el a térről. A közterület tisztítását akadályozó csoportot gumibotokkal és gumilövedékekkel oszlatta fel a rendőrség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik