Nagyvilág

Egymillió dolláros portréfilmmel javítaná imidzsét Sarah Palin

Másfél órás, egymillió dolláros költségvetésből készült portréfilmmel próbálja helyreállítani megroggyant népszerűségét és politikai hírnevét Sarah Palin volt alaszkai kormányzó.

Mivel a filmet júniusban elsőként Iowa államban mutatják be, ahol februárban – Amerikában elsőként – választási gyűléseken döntenek a hivatalos republikánus elnökjelölt személyéről, utána pedig New Hampshire-ben tűzik műsorra, ahol az első előválasztást tartják, arra lehet következtetni, hogy Palin indulni szándékozik a 2012-es elnökválasztáson. A republikánus párt 2008-as alelnökjelöltjének jövőjével kapcsolatos fejtegetéseket a The Los Angeles Times amerikai napilap tette közzé.

A monstre Palin-film címe: The Undefeated (A verhetetlen).

A lap a RealClearPolitics hírportálra hivatkozva azt állítja: Palin eredetileg azzal a kéréssel kereste meg Stephen Bannon konzervatív filmrendezőt, hogy készítsen egy dokumentumfilmet alaszkai kormányzóvá választásáról. Bannon erre azzal az ellenajánlattal állt elő, hogy leforgatna a politikusnőről egy nagyjátékfilm-hosszúságú dokumentumfilmet, és szívesen állná annak egymillió dolláros gyártási költségét is.

Mindeddig úgy tűnt, hogy Palint nem érdekli a 2012-es elnökválasztás, mert nem épített ki sem országos aktivista-, sem pedig finanszírozói hálózatot, ám a premierek helyszínei arra utalnak, hogy mégis beveti magát a küzdelembe.

A közvélemény-kutatási eredmények szerint Palin támogatóinak száma az elmúlt hónapokban megcsappant, az iowai választógyűléseken részt vevő, potenciális szavazók körében Palin támogatottsága mindössze 4 százalékos az American Research Poll intézet egyik áprilisi felmérése szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik