Nagyvilág

Világvége elnapolva

Már megint elmaradt a beharangozott világvége, amelyet - mint arról beszámoltunk - egy amerikai keresztény mozgalom mára jósolt.

Az utóbbi időben megszaporodtak a katasztrofális földrengésjóslatok. Múlt szerdán Rómának kellett volna porba dőlnie Tajvannal együtt. A kataklizmák elmaradtak, az örök város áll, és Tajvanon sem pusztított szökőár.
Oroszországban az utóbbi időben az ijesztő jóslatok is növelték a magánbunkerek iránti keresletet. A “túlélő bunkerek” ára a Bloomberg szerint 200-400 ezer dollár, így azokat csak a gazdagok engedhetik meg maguknak, akik a megrendelések száma alapján maguk is tartanak az apokalipszistől.

A túlélés záloga egy biztos menedék lehet. Mint korábban Csúcsfogyasztó rovatunkban bemutattuk, a föld alá kényszerülve sem kell feltétlen nyomorogni. Az oroszok többsége nem mostanra, hanem 2012 végére várja a világ pusztulását, ami egyébként a művészeket is megmozgatja, hiszen Lars Von Trier Melankólia című világvége-drámája – noha a filmest kitiltották – a cannes-i verseny egyik esélyese.

Aki egyébként többet akar tudni vallásról, világvégéről az még ma ellátogathat a XIX. Szent István Könyvhétre, a budapesti Ferenciek terére, ahol egyebek mellett kapható a Riccardo Cascioli és Antonio Gaspari szerzőpáros tollából származó 2012 – Itt a világvége? című kötet is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik