Nagyvilág

Szombaton jön a világvége

Szombaton vége lesz a világnak - jósolja egy amerikai keresztény mozgalom, pontosabban Harold Camping, aki 89 évesen egy kaliforniai vallásrádió elnöke.

Az idős férfi különféle, nagyon bonyolult számítások alapján jutott arra, hogy éppen 2011. május 21-én eljön a végítélet. Hívei szerint nincs is kétség, holnap valóban eljön az utolsó ítélet. Az apokalipszis híre számos fanatikust mozgósított Amerika-szerte. Ők a lehető legtöbb embert próbálják megtéríteni, hogy megmentsék őket a kárhozattól. Camping Hívei pólókkal, röpiratokkal, könyvekkel, poszterekkel “felfegyverkezve” hirdetik, hogy május 21-én mindent elpusztító földrengés lesz.

Akadnak azonban jócskán, akik nem vették komolyan a jóslatát, abból üzletet csináltak. 26 tagállamban hirdettek akciót arra, hogy az ítéletnap után kutyáját, macskáját, egyéb állatát 135 dollárért megőrzik annak a gazdinak, akit valóban utolér a végzete. Az ítéletnapi állatmentőkkel csaknem háromszázan szerződtek is.

Az utóbbi időben megszaporodtak a katasztrofális földrengésjóslatok, bár a szombatinál azért lokálisabbak. A vallásos számmisztika helyett az égitestek állásán alapuló kalkulációk szerint május 11-én, múlt hét szerdán Rómának kellett volna porba dőlnie Tajvannal együtt. A kataklizmák elmaradtak, az örök város áll, és Tajvanon sem pusztított szökőár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik