Nagyvilág

Szigorúan elkülönítve őrzik az IMF-vezért

A feltehetően öngyilkosságra készülő raboknak járó megfigyelés alatt tartják a Nemzetközi Valutaalap vezetőjét is a Rikers Island börtönben - közölte az NBC.

A televízió egy magát megnevezni nem kívánó forrástól úgy tudja, hogy Dominique Strauss-Kahnt 15-30 percenként ellenőrzik, és egyrészes ruhát és fűző nélküli cipőt kapott, hogy minimálisra csökkentsék az öngyilkossági kísérlet kockázatát.

New York város büntetés-végrehajtási hivatala ugyanakkor azt közölte, hogy a 62 éves közgazdász nem részesül másfajta elbánásban, mint a börtön többi lakója: a biztonság érdekében valamennyiükre ugyanazok az előírások érvényesek. “A protokoll szerint minden fogoly esetében fennáll annak a kockázata, hogy kárt tesz magában, vagy másokban” – közölte a hivatal szóvivője.

Dominique Strauss-Kahnt szombaton tartóztatták le, miután egy New York-i luxusszálloda szobalánya feljelentette. A nő állítása szerint az IMF-vezér a lakosztályában szexuálisan zaklatta, fogva tartotta és megpróbálta megerőszakolni őt. A közgazdász ügyében hétfőn tartották az első bírósági meghallgatást, majd miután a bíró elutasította az óvadékkérelmet, a Rikers Island börtönbe szállították Strauss-Kahnt.

AJÁNLOTT LINKEK:

A szobalány felismerte Strauss-Kahnt (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik