Nagyvilág

DSK a L’ Expressben

A legfrissebb L’Express című neves közéleti folyóirat több mint 10 oldalon keresztül foglalkozik DSK-val, ahogyan a franciák rovidítve nevezik Strauss-Kahn-t.

A lap elsősorban azt is taglalja, ahogyan a franciák látni vélik az IMFvezérét, vagy ahogyan látták április 28-án, amikor beszállt abba a luxus Porsche-ba, amiről később azt állította, egy barátjáé.

Alapvetően portrét rajzol a politikusról, akinek nagyon is jót tett, hogy Sarkozy 2007-ben „kijárta” neki az IMF vezérigazgatóságot. DSK népszerűsége azóta emelkedett. (Hivatalos jelöltje ugyan még egyik oldalnak sincs a jövő évi elnökválasztásra, ezzel együtt DSK több mint 10 %-al vezet Sarko előtt. A lap szépen taglalja azt is, milyen házai, lakásai vannak a házaspárnak. Ki, mikor mit vett és adott el Párizsban, Washingtonban és Marrakech-ben.

Aztán bemutatja a lap Anne Sinclair-t, DSK feleléségét is. A nő sokak példaképe a televíziózásban, mindig keményen kérdezett, de minden megjelenésében nő maradt. DSK-t is egy műsorban ismerte meg, 1991-ben, amikor DSK azt hiszem pénzügyminiszter volt. A műsor címe: „Questions Á Domicile” vagyis Címzett kérdések. Anna Sinclair egyébként unokája annak a Paul Rosenbergnek, akit a franciák a XX. Század egyik legnagyobb művészeti kereskedőjeként tartanak számon. (Picasso még Anne mamáját és nagymamáját is megfestette.) Elképesztő gyűjteményt hagyott hátra a nagypapa Picassoval, Matisse-al, Léger-vel, Braque-al többek között.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik