Nagyvilág

Felgyújtotta munkatársait az elbocsátott dolgozó

Legkevesebb 39 ember megsebesült, amikor Molotov-koktélt hajítottak egy vidéki takarékszövetkezet fiókjára Kínában.

Az incidens az északnyugat-kínai Kanszu (Gansu) tartományban történt péntek délelőtt, helyi idő szerint délelőtt 8 óra 30 perckor – közölte a Hszinhua állami hírügynökség. Egy személy Molotov-koktélt dobott Tiencsu (Tianzhu) tibeti autonóm megye Vuvej (Wuwei) városában a helyi pénzintézet fiókjára, ahol éppen valamennyi dolgozó részvételével munkaértekezletet tartottak.

A People’s Daily című kínai lap internetes oldalának beszámolója szerint a robbanást és az azt követő tüzet a bank egyik elbocsátott dolgozója okozta, aki Molotov-koktélt dobott az épületre. A lap úgy tudja, a férfi elmenekült a helyszínről.

A keletkezett tűz miatt – Szemtanúk elmondása szerint – több mint tízen kiugrottak a negyedik emeleti tanácsterem ablakán, másokat súlyos égési sérülésekkel hordágyon hoztak ki az épületből. A Hszinhua első jelentésében még több tucat halottról vagy sebesültről írt, de később azt közölte, hogy az áldozatok pontos száma ismeretlen. Két órával a dráma után még mindig mentők és rendőrök álltak a bank épülete előtt, és az utcát lezárták.

A helyi kormányzat legfrissebb tájékoztatása szerint hat ember állapota súlyos, valamennyi sérültet kórházba szállították. A 210 ezres Tiencsu megye közel 130 kilométerre fekszik a tartományi székhelytől, Lancsoutól (Lanzhou), s lakosainak egyharmada tibeti nemzetiségű.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik