Nagyvilág

Megerősítették Obama nagymamájának védelmét

Szigorítottak a kenyai hatóságok Barack Obama amerikai elnök mostohanagyanyja, Sarah mama védelmén.

Az amerikai kommandósok május 2-án Pakisztánban megölték Oszama bin Laden terroristavezért. Francis Mutie regionális kormányzó azt mondta, nem érkezett direkt fenyegetés a Kenya nyugati felén élő család ellen, de az országban mindenhol emelték a terrorkészültség szintjét Oszama bin Laden megölése után. A Sarah mama házába érkezőket alaposan átvizsgálják, és minden érkezőnek, még a rokonoknak is eleget kell tenniük a biztonságiak felszólításainak.

Az idős Sarah Obama házát mostohaunokájának elnökké választása óta őrzik. Az asszony Barack Obama elnök apai nagyapja, Hussein Onyango Obama harmadik felesége. Bár nem vérrokona, Barack Obama gyakran úgy beszél róla, mint az igazi nagymamájáról.
Sok kenyai büszke az amerikai elnökre, sokan saját vérükként tekintenek rá, pedig csak édesapja született az országban. Sarah Obama faluja, az ugandai határ melletti Kogelo 2009-ben a kenyai kormány döntése alapján felkerült a védett nemzeti örökségek listájára, így próbálják a turizmust fellendíteni errefelé.

Kenyában az Oszama bin Laden alapította al-Kaida 1998-ban követett már el merényletet, a nairobi amerikai nagykövetség elleni támadásban 213 ember halt meg, köztük tizenkét amerikai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik