Nagyvilág

Tollak százait gyűjtötték össze a cseh államfőnek

Több száz tollat és ceruzát kapott már eddig Václav Klaus a "Tollat az elnök úrnak!" elnevezésű a Facebook közösségi portálon megszervezett akció keretében.

Az akcióba eddig 13,5 ezer ember kapcsolódott be, így várható, hogy az írószerek további százai érkeznek meg még a prágai elnöki hivatalba. A gyűjtést azt követően szervezték meg, miután az interneten rendkívüli népszerűséget szerzett az a felvétel, amelynek tanúsága szerint Klaus április elején vendéglátója megkérdezése nélkül vágott zsebre egy töltőtollat dél-amerikai körútja utolsó állomásán, Santiago de Chilében.

“Valóban érkeztek tollak a Várba, de a pontos számokat nem ismerem” – válaszolta Radim Ochvat elnöki szóvivő az újságírók kérdésére szerdán. A pontos számokat maguk a szervezők sem tudják. “Pontos adatokkal nem rendelkezünk, de az a néhány száz is, amiről tudomásunk van, szép eredmény” – mondta Radek Rehácek, az akció egyik kezdeményezője.

Rehácek és társai azt ajánlották az államfőnek, hogy a tollakat ne dobják ki, hanem ajándékozzák el a gyerekotthonokba, iskolákba.

Václav Klaus “esete a töltőtollal” a You Tube videomegosztó portál áprilisi szenzációja volt, s eddig több mint hétmillió ember töltötte le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik