Nagyvilág

Telefonon rendelt feleséget bin Laden

Oszama bin Laden telefonon keresztül adta utasításba, hogy találjanak neki egy ötödik feleséget.

A néhai terroristavezér még 44 éves korában döntött úgy, hogy ötödször is megházasodik, ekkor bízta meg egyik segédjét azzal, hogy találja meg a megfelelő lányt – írja a The Guardian. A brit lap szerint bin Laden szigorú kritériumokat állított leendő feleségével szemben: egy olyan jó családból származó lányra volt szüksége, aki istenfélő, kötelességtudó, fiatal (16-18 éves), jó modorú, és ami a legfontosabb: türelmes.

A terrorvezér választása végül egy 17 éves jemeni lányra, Amal Ahmed al-Sadahra esett, Oszama segédje személyesen találkozott a lánnyal, hogy elmagyarázza neki, mivel jár bin Laden feleségének lenni, hogy folyamatosan bujkálniuk kell. Amal elfogadta az ajánlatot, bin Laden pedig ötezer dollárt ajándékozott a lány családjának.

Amal volt az egyik feleség, akit az amerikai kommandósok Oszama házában találtak a terroristavezér likvidálásakor. Amalt, illetve bin Laden két másik megtalált özvegyét a pakisztáni hatóságok vették őrizetbe az amerikai akció után. Iszlámábád jelenleg azt tervezi, hogy engedélyezze az özvegyek kihallgatását az Egyesült Államoknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik