Nagyvilág

Terrorveszély: tapintható a feszültség az USA-ban

Kínos közúti ellenőrzések és légi közlekedési incidensek követik egymást bin Laden likvidálása óta.

A levegőben, reptereken, metróállomásokon és alagutakban történt, olykor kínos biztonsági incidensekről szóló hétfői sajtójelentések azt jelzik, hogy az amerikai hatóságok hatalmas erőfeszítések árán próbálják megakadályozni, hogy terroristáknak lehetőségük legyen az Egyesült Államok területén bosszút állni Oszama bin Laden megölése miatt.

Vasárnap három, a levegőben lévő utasszállító repülőgép fedélzetén történt incidens – jelentette a CBS televízió. Az American Airlines 1561-es, San Franciscóba tartó járatán a személyzet és az utasok legyűrtek egy 28 éves jemeni állampolgárságú férfit, aki – a környezete által érthetetlen dolgokat kiabálva – dörömbölni kezdett a pilótafülke ajtaján.

A Continental Chicagóba tartó 546-os járatának vissza kellett térnie St. Louisba, miután egy 34 éves amerikai férfi 20 perccel a felszállás után megpróbálta feltépni a gép ajtaját. Az utast leszállították, a gép egy óra elteltével ismét felszállt.

Biztonsági riasztás miatt az új-mexikói Albuquerque-ben szállították le a Delta Detroitból San Diegóba tartó, 1706-os járatát, de a hatóságok a fedélzeten nem találtak veszélyforrást. A gépnek azért kellett letérnie útvonaláról, mert a mellékhelyiségben egy olyan cédulát találtak, amelyen a “bomba” szó szerepelt.

AJÁNLOTT LINKEK:

A titkos helikopter amivel bin Ladenért mentek (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik