Nagyvilág

Elnök-lökte miniszterelnök – szlovák bosszankodás vereség miatt

A szlovák hokicsapat veresége miatt lökdösődött az államfő a női miniszterelnökkel.

Ivan Gasparovic szlovák államfő udvariatlanul és arrogánsan viselkedett Iveta Radicová miniszterelnökkel szemben szerda késő este a pozsonyi téli stadionban, miután Szlovákia jégkorong-válogatottja 4:3-ra kikapott az oroszoktól.

“Ne legyen útban! – mondta Gasparovic a miniszterelnöknek azt követően, hogy a felvonóhoz igyekezve könyökkel meglökte Radicovát.” Így írta le az incidenst a Sme című liberális napilap internetes honlapján csütörtök reggel Marián Balázs, a kormányfő legfőbb tanácsadója.

Az elnöki iroda azt állítja: félreértésről van szó, s csak vicc volt az egész.

“Számomra ez hatalmas sokk volt, a miniszterelnök asszony spontánul kikérte magának, amire az elnök azt mondta: mérges vagyok, mert veszítettünk” – állítja Balázs, aki Radicová tanácsadói testületét vezeti.

“Igen, de csak vicc volt, nem gondolta (az elnök) komolyan. Nagyon vicces volt” – magyarázta a másik fél álláspontját Marek Trubac, elnöki szóvivő.

Marián Balázs viszont kitart véleménye mellett: Ivan Gasparovic nagyon arrogánsan viselkedett, s ahelyett, hogy elnézést kért volna, többször is csak azt ismételgette: legalább van egy stadionunk. Nyilván arra célzott, hogy ha nem is szerepelnek sikerrel a szlovákok a jégkorong-világbajnokságon, Pozsony legalább egy új stadionnal lett gazdagabb.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik