Nagyvilág

A pártelnök keményen beszólt még Orbánnak is

Bugár nem kívánja, hogy Orbán beavatkozzon a szlovákiai törvényalkotási folyamatokba.

Bugár Béla szerint Orbán Viktor, miniszterelnök, a Fidesz elnöke néha azt a látszatot kelti, mintha nyilatkozataival megpróbálná befolyásolni a szlovák parlament vitáját. Lépéseivel pedig gyakran bonyolultabbá teszi a Híd magyar-szlovák párt helyzetét, amely igyekszik reális megoldásokat találni a szlovákiai nemzetiségi problémákra. “A magam részéről nem kívánom, hogy Orbán Viktor ily módon beavatkozzon akár a mi, akár a parlament törvényalkotói kezdeményezéseibe” – jelentette ki a Híd elnöke a TA3 pozsonyi hírtelevízió szombati vitaműsorában.

A Híd-párthoz tartozó Rudolf Chmel, emberi jogi és kisebbségügyi miniszterelnök-helyettes pénteken a pozsonyi parlamentben arra hívta fel a szlovák ellenzék figyelmét arra, hogy alaptalan állandóan azzal vádolni a Hidat, hogy Orbán és a Fidesz politikáját valósítja meg. Szerinte a Hídnak nincs semmiféle kapcsolata Budapesttel, a Fidesszel vagy Orbán Viktorral.

“Szó szerint nincs semmiféle kapcsolatunk. Az okokról most nem fogok beszélni, de szuverén párt vagyunk, s ha megengedik: a mi büszkeségünk nem etnikai alapokon nyugszik, hanem szélesebb egyetemes és mélyebb humánus érzésen” – üzente az ellenzéknek Chmel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik