Nagyvilág

Készül a film bin Laden megöléséről

Izgalmas időzítés: már korábban megszerezte egy Kill Bin Laden című könyv megfilmesítésének jogait Kathryn Bigelow Oscar-díjas rendező, aki A bombák földjén című iraki katonai drámájával keltett nagy figyelmet.

A rendezőnő új produkciója Oszama bin Laden vasárnapi megölése ellenére is a tervek szerint halad tovább, a forgatást nyáron kezdik – írta meg a Los Angeles Times című napilap. Jelenleg a színészek válogatása zajlik.

Bigelow munkáját ezúttal is Mark Boal forgatókönyvíró segíti. A direktor legutóbbi filmjét, A bombák földjén című alkotást 2010-ben kilenc Oscar-díjra jelölték, Kathryn Bigelow első nőként nyerte el a legjobb rendezőnek járó szobrocskát, Boalé lett a legjobb eredeti forgatókönyvért járó Oscar.

Az alkotópárosban már A bombák földjén forgatásakor felvetődött, hogy filmet forgassanak a 2001. szeptember 11-i terrormerényletekért felelős al-Kaida-vezér Oszama bin Laden utáni hajszáról – tudta meg a Los Angeles Times.

A Kill Bin Laden (Megölni bin Ladent) többek közt arról a 2001 telén futó amerikai akcióról szól, amelyben elit kommandósok kutatták a Tora Bora barlangrendszerben Oszama bin Laden nyomát.

A terroristavezérrel vasárnap este amerikai különleges egység végzett Pakisztánban. Fejbe lőtték, majd rövid időn belül hullámsírba tették. Mark Boal a hírek szerint ezt a drámai véget is be akarja építeni a filmbe – tudósított a Variety filmes szaklap. A téma a földön hever, Hollywood felizzott bin Laden halálhírére.

A Los Angeles Times úgy tudja, Bigelow-n kívül mások is filmet akarnak forgatni. A Paramount stúdió már 2006-ban megszerezte Gary Berntsen amerikai ügynök Jawbreaker című könyve megfilmesítésének jogait. Az a történet szintén az al-Kaida terrorszervezet szaúdi születésű vezére utáni hajszáról szól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik