Nagyvilág

Twitteren közvetítették bin Laden megölését

Az amerikaiak akcióját percről percre "kitwittelte" egy pakisztáni anélkül, hogy tudta volna, hogy a "szomszédságában" éppen a topterroristára csapnak le.

A terroristavezér elleni leszámolást élőben “tudósította” Sohaib Athar, a pakisztáni Abbottabadban élő IT-tanácsadó. A férfi az éjszaka közepén helikopterzúgásra ébredt, később robbantásokra, majd 4-5 percen át tartó tűzharcra lett figyelmes. S mindezekről – a kis faluban egyáltalán nem mindennapos eseményekről – aktívan beszámolt a Twitteren (@ReallyVirtual profil alatt). Rajta kívül a közösségi médiában szintén járatos Mohcin Shah (@m0hcin) is “kitweettelte” az Oszama bin Ladenen való rajtaütést – írta az AFP.

Twitteren közvetítették bin Laden megölését 1

“Helikopterek köröznek Abbottabad fölött hajnali 1 órakor, ez nagyon ritka” – írta Sohaib a Twitter oldalán pár órával azelőtt, hogy az amerikai elnök bejelentette a terroristavezér megölését. Míg @m0hcin tweetjében ez olvasható: “Éppen most beszéltem az Abbottabadban élő családommal, akik azt mondták, hogy három robbantást hallottak, egyik a másikat követte”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik