Nagyvilág

Már nincs messze II. János Pál szentté avatása

Mégha egy csoda elismerésére van is szükség a hamarosan boldog címet viselő II. János Pál szentté avatásához, az eljárás felé vezető többi lépést már megtették.

Mindezt Georges Cottier svájci bíboros, a néhai pápa egykori munkatársa mondta, aki kedden adott interjút az I.Media nevű ügynökségnek az egykori katolikus egyházfő boldoggá avatására készülve.

“Nem lep meg a boldoggá avatási procedúra gyorsasága” – húzta alá Cottier, aki 15 éven keresztül, a volt pápa 2005-ös haláláig szolgált teológusként a Pápai Házban.

A lengyel származású pápa szentté avatása felé vezető utolsó lépcsőfok a boldoggá avatás, amelyre egy – az eddigi egyházi szokásokhoz képest – gyorsnak számító, 5 éven és 7 hónapon át tartó eljárás után e hét vasárnap, május 1-jén kerül sor a Szent Péter-bazilika előtti téren.

Ennek engedélyezéséhez egy, az illető személy közbenjárásával bekövetkezett csoda elismerése szükséges, de a következő állomáshoz, a szentté avatáshoz, még egy hasonló, a szóban forgó személyhez köthető rendkívülinek számító eseményre van szükség.

Május 1-jén zarándokok ezreit várják a római Szent Péter térre, ahol XVI. Benedek pápa elvégzi II. János Pál boldoggá avatási szertartását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik