Kultúra

II. János Pál boldoggá avatása élő adásban

A magyar közmédia egyenes adásban közvetít II. János Pál pápa május 1-jei boldoggá avatásáról. Az eseményhez kapcsolódóan több tucatnyi műsort sugároz a csatorna.

Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója kedden elmondta, hogy a világviszonylatban is kiemelkedő jelentőségű eseményről és annak hátteréről a rádió- és televíziócsatornák egymással összehangoltan közvetítenek majd, illetve sugároznak műsorokat.

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek szerint a mostani boldoggá avatás egyetemes üzenete az, hogy “az egyház hitet tesz amellett, hogy az illető személy meggyőződésünk szerint már üdvözült, (…) tehát mennyei közbenjárónk lehet”, és “hivatalosan is példaképként állítja őt elénk az egyház” – fogalmazott.

Közlése szerint II. János Pál pápa “mindenféle gondolkodású és kultúrájú” embernek “tudott mondani valamit”, karizmatikus egyéniség volt, aki “sugárzott valamilyen üzenetet”.

A boldoggá avatási szertartást május 1-jén 10 órától élőben közvetítik a Magyar Televízió mindkét csatornáján és a Duna Televízió egyes csatornáján. Előtte, április 30-án Velünk élt címmel egy összeállítás lesz látható II. János Pál magyarországi látogatásairól, és aznap vetítik Az ember, aki pápa lett című történelmi filmet is. A Duna Televízióban a II. János Pál pápa – Félelem nélkül című film vezeti fel a szertartás közvetítését május 1-jén.

A Magyar Rádióban a Krónika, a Vasárnapi Újság és a Disputa című műsorok foglalkoznak majd a boldoggá avatással május 1-jén, a Bartók Rádióban pedig a Muzsikáló reggel és a Musica Sacra foglalkozik ezzel a témával.

AJÁNLOTT LINK:

A közmédia egyenes adásban közvetíti II. János Pál pápa boldoggá avatását

(MTI.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik