Nagyvilág

Holttestek a francia utasszállító maradványaiban

Áldozatok holttesteire bukkantak annak az Air France gépnek a hétfőn megtalált maradványaiban, amely 2009-ben zuhant az Atlanti-óceánba - adta hírül a CNN.

A hírtelevízió a Radio France-nak nyilatkozó Nathalie Kosciusko-Morizet francia környezetvédelmi minisztert idézte, aki hétfőn úgy fogalmazott: “Vannak holttesteink..a megtalált roncsok között még mindig tetemek vannak.”

A légibaleset körülményeit vizsgáló szakértők egyelőre nem erősítették meg a hírt. A tragédia ügyében a vizsgálatot vezető francia légügyi hatóság (BEA) hétfőn jelentette be, hogy megtalálták a 2009-ben az Atlanti-óceánba zuhanó, és ezzel 228 ember halálát okozó Air France-gép néhány maradványát.

A kutatócsapatok azt remélik, hogy előkerülnek a gép adatrögzítő dobozai is, amelyek segítségével választ kaphatnak arra, hogy miért zuhant az óceánba a gép.

A francia légitársaság AF-447-es járata Rio de Janeiróból tartott Párizsba 2009. június elsején, amikor a földi irányításnak megszakadt a pilótákkal a kapcsolata. Az Airbus A330-203-as gép – feltehetően a sebességmérő meghibásodása miatt – a vízbe zuhant. A fedélzeten 228 ember – köztük négy magyar állampolgár és egy szlovákiai magyar – utazott, ám senki sem élte túl a katasztrófát. A baleset volt az Air France történetének legsúlyosabb katasztrófája, amelynek okát – információk hiányában – még mindig nem sikerült pontosan felderíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik