Nagyvilág

Egyetlen túlélője sincsen az iszlámábádi katasztrófának

Lezuhant egy pakisztáni utasszállító repülőgép Iszlámábád közelében, több mint 150 utassal a fedélzetén.

Megtalálták majdnem az összes holttestet az iszlámábádi repülőgép szerencsétlenség helyszínén: már 149 tetemet emeltek ki a roncsok alól. Korábbi információk szerint pár utas csodával határos módon életben maradt, ám ezt nem erősítették meg, a mentőalakulatok jelentése szerint senki sem maradt életben. A mentés folyamatosan zajlik, a holtesteket helikopterekkel szállítják el a baleset nehezen megközelíthető helyszínéről.

Mint arról korábban hírt adtunk, lezuhant egy pakisztáni utasszállító repülőgép a főváros, Iszlámábád közelében, több mint 150-en voltak a fedélzeten. A mentőcsapatok a helyszínen vannak, ám a heves esőzés jelentősen lassítja a mentőakciót.

Az Airblue utasszállítója Karachiból tartott Iszlámábád felé, amikor a Margalla-hegység felett lezuhant, feltehetőleg a kedvezőtlen időjárási körülmények okozták a balesetet. Helyszíni rendőrségi és hivatali jelentések szerint füst szivárgását észlelték a lezunaht jármű feltételezett helyszínéről. Repülőtéri források szerint a gép a karachi repülőtérről szállt fel, ám az iszlámábádi landolás előtt 4 óra 43 perckor elveszítette a kapcsolatot a helyi irányítótoronnyal.

Közvetlenül az ablakomból láttam, ahogy a gép alacsonyan szállt az esőben- fogalmazott egy helyi szemtanú.

Hivatali források szerint egy kisebb méretű utasszállító szenvedett balesetet, ám Mohammed Saeed a helyi rendőrség részéről úgy fogalmazott: láthatóan nagyobb tragédiáról van szó.

Az Airblue szóvivője az AFP-nek nyilatkozva a rossz időjárást tette felelőssé a baleset miatt, de közölte, hogy okok meghatározását a baleseti nyomozókra hagyják. A gép érkezésekor sűrű eső esett a területen, és a látási viszonyok is rosszak voltak. Arról egyelőre nem érkeztek hírek, hogy megtalálták volna a repülési adatokat, valamint a pilótafülkében zajlott beszélgetéseket rögzítő fekete dobozokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik