Nagyvilág

Medvegyev átalakítja a rendőrséget

Tíz magas rangú rendőrtisztnek állított ki felmondólevelet Dmitrij Medvegyev az orosz rendőrségnél megkezdett reform jegyében.

Az azonnali hatállyal menesztett tábornok között több megyei főkapitány is szerepel – adta hírül pénteken az ukrán Korreszpondent hírújság. Az Oroszországban eddig működő népi rendfenntartó szervet (milíciát) az elkövetkezendő hónapokban rendőrséggé (políciává) szervezik át. A belügyi tárca közlése szerint az elbocsátott generálisok zöme már régen elérte a nyugdíjkorhatárt, néhányuk önszántából mondott fel, a többinek pedig létszámleépítés miatt kell távoznia.

Az orosz rendvédelmi szerv átszervezése során egyébként valamennyi eddigi milicistának be kellett nyújtania “önkéntes” felmondását, hogy egy alkalmassági vizsgát követően az új orosz rendőrség tagjává válhasson. Korábban az orosz államfő közölte, hogy a belügyi szerveknél jelenleg szolgálatot teljesítő 175 főtiszt közül legfeljebb 145 kap majd lehetőséget a munkája folytatására, amennyiben megfelel az átszervezés során támasztott szigorú feltételeknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik