Nagyvilág

Öngyilkos merénylők bázisára csaptak le Ingusföldön

A bázishoz a domogyedovói merénylet ügyében folyó nyomozás vezetett el.

Ingusföldön hétfőn két különleges katonai művelet keretében légitámadással és szárazföldi akcióval megsemmisítettek 17 szélsőségest és őrizetbe vettek két férfit, akiknek közük van a moszkvai Domogyedovo repülőtéren január 24-én elkövetett merénylethez – jelentette be az orosz Terrorizmus-ellenes Nemzeti Bizottság Moszkvában.

A példa nélküli légicsapásról a közlemény igen szűkszavúan szólt, de annyit tudtul adott, hogy az erdős hegyi területen megsemmisített bázison öngyilkos merénylőket képeztek ki, akik Észak-Oszétiában és Ingusföldön készültek merényleteket elkövetni.

Életét vesztette a Szövetségi Biztonsági Szolgálat két és az orosz belügyminisztérium egy tisztje is.

Nazranyban őrizetbe vették Iszlam és Ilesz Jangyijevet: a fivérek kísérték Moszkvába a domogyedovói merénylőt, ezért körözés alatt álltak.

Verhnyij Alkun településen őrizetbe vettek egy további személyt is: Aszlan Cecsojev a szélsőségeseket élelmiszerekkel és gyógyszerekkel látta el.

A bázishoz és a Jangyijev-fivérekhez a domogyedovói merénylet ügyében folyó nyomozás vezetett el. A repülőtéren idén január 24-én egy öngyilkos merénylet 37 ember életét oltotta ki, s több mint 100 embernek okozott sérüléseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik