Nagyvilág

Újabb légitámadás Tripoli ellen

Újabb légitámadást intéztek péntek éjjel a líbiai főváros ellen a nemzetközi katonai szövetség repülőgépei.

Helyszíni beszámolók szerint három erős robbanást lehetett hallani, és sok ablaküveg betört a városközponttól keletre, Tadzsurában. A városrészben több katonai berendezés is van, már többször támadták a szövetséges repülőgépek a légi hadjárat egy héttel ezelőtti megindítása óta.
Ezúttal egy radar volt a célpont, amely szemtanúk szerint lángokban állt a légitámadás után.
A líbiai állami tv jelentése szerint támadták Tripolitól 160 kilométerre keletre Zlitan városát és a fővárostól nyugatra eső, egy katonai támaszpontnak otthont adó al-Vatíja körzetét is.

A koalíciós légi csapások csökkentették Kadhafi képességét, hogy ellenőrzést gyakoroljon szárazföldi erői felett – mondta a Pentagonban az amerikai egyesített vezérkar igazgatója. A vezető hozzátette: az észak-afrikai országból érkező értesülések szerint a líbiai vezető önkénteseket fegyverez fel a harcra. “Ma kapott jelentések szerint (Kadhafi) megkezdte általa önkénteseknek nevezett személyek felfegyverzését az ellenzék elleni harchoz” – mondta Willam E. Gortney altengernagy, s kétségét fejezte ki, hogy valóban önkéntesekről van-e szó. “Érdekesnek találom, hogy szükségét érzi a civil erősítésnek” – jegyezte meg Gortney.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik