Nagyvilág

Az Európai Tanács elnöke dicsérte a magyarok felkészültségét

Az Európai Tanács elnöke szerint a magyar elnökség jól felkészült a feladataira, és a vezetésével számos fontos döntés született.

Herman van Rompuy az eu2011.hu-nak adott exkluzív interjújában arról is beszélt: nem tart attól, hogy az eurózóna országainak külön csúcstalálkozója miatt az Európai Unió kétszintűvé válik, mert a paktumhoz a másik tíz ország is csatlakozhat.

Az Európai Tanács elnöke szerint az utóbbi hetekben fontos, a magyar elnökség vezetésével hozott döntések születtek. Ilyen volt például a szegénység és a szociális kirekesztés elleni platform létrehozásáról szóló tanácsi következtetések elfogadása, valamint az EU 2011 és 2020 közötti új energiapolitikai prioritásainak meghatározása.

Herman van Rompuy elmondta, hogy gyakran találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel és Martonyi János külügyminiszterrel, hogy összehangolják az EU-ban végzett munkákat. Szorosan együttműködtek annak érdekében is, hogy március 11-én döntést hozzanak az unió déli szomszédaival – köztük Líbiával – kapcsolatban, és ide sorolta az euróról született paktumot is.

AJÁNLOTT LINK:

Interjú Herman Van Rompuy-el (eu2011.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik