Nagyvilág

Obama: engem is kigúnyoltak az iskolában

Barack Obama amerikai elnök az iskolai erőszak veszélyeire figyelmeztette az amerikai szülőket egy a témában rendezett konferencián.

Az amerikai elnök a Fehér Házban szülők, tanárok és iskolaigazgatók előtt tartott beszédében hangsúlyozta, el kell oszlatni azt a hiedelmet, hogy a gyerekeket az iskolában ért bántalmak csupán ártatlan csínytevések lennének, és nem szabad figyelmen kívül hagyni az általuk okozott lelki sérüléseket. Az elnök bevallotta, hogy néha őt is kigúnyolták az iskolában, mint mondta: „nagy füleimmel és furcsa nevemmel én sem maradtam sértetlen”.

A konferencián felszólalt az amerikai First Lady, Michelle Obama is, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy a szülőknek jobban tisztában kellene lenniük azzal, mi történik gyermekeikkel az iskolában.

A Fehér Ház a probléma kezelését elősegítendő létrehozott egy weboldalt, ahol segítséget és információt nyújtanak az iskolai erőszak megelőzéséhez, az amerikai oktatásügyi minisztérium pedig az iskolákkal karöltve irányelveket dolgoz ki a probléma kezelésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik