Nagyvilág

Plasztikai műtéteket is finanszíroz az EP

Kiterjesztették az elszámolható orvosi kezelések körét, így már plasztikai műtéteket is finanszíroz az Európai Parlament a képviselőknek és családtagjaiknak.

A Daily Mail brit napilap szerint a 2,9 millió fontra (912 millió forint) növelt éves képviselői egészségügyi keret számos szolgáltatás elszámolását teszi lehetővé, beleértve impotencianövelő szerek vásárlását, vagy akár gyógymasszázs fizetését.

A lap birtokába került, orvosi költségek elszámolására vonatkozó gyakorlati útmutató szerint a 2009-es 2,2 millió fontos (692 millió forint) költségkeret 36 százalékkal növekedett. Ez azt jelenti, hogy a 736 képviselő fejenként 1,24 millió forintnyi költséget számolhat el évente a saját, vagy családtagjai egészségügyi kiadásaiból. A Daily Mail úgy tudja, ennek kétharmadát a központi költségvetés finanszírozza, és a maradék egyharmada áll össze a képviselői járulékbefizetésekből. A legtöbb költség esetén a fizetendő összeg száz százaléka elszámolható.

A lap szerint az Európai Parlament azzal indokolta a nagyvonalú költségtérítést, hogy a képviselők idejük nagy részében otthonuktól távol dolgoznak, ezért nem részesülhetnek a küldő országok egészségügyi ellátásából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik