Nagyvilág

Véres összecsapások Jemenben

Több ezer kormányellenes tüntető csapott össze pénteken a jelenlegi hatalmat támogató ellentüntetőkkel Jemen fővárosában.

A CNN hírtelevízió közlése szerint a demonstrálók a Szanaa Egyetem környékén gyülekeztek a pénteki ima után, a kormány rendfenntartó egységei a környék utcáinak többségét lezárták. Nem sokkal ezt követően nagy számú kormánypárti tüntetők jelentek meg a helyszínen, és kövekkel dobálták meg a tömeget.

Korában beszámoltunk róla, hogy hárman meghaltak és tizenkilencen megsebesültek rendőrök és tüntetők heves összecsapásaiban csütörtök éjjel a jemeni Ádenben. Ezzel ötre emelkedett két nap alatt a demonstrációk halálos áldozatainak száma a déli városban.

Áden több negyedében késő éjszakáig folytak a harcok a 32 éve hatalmon lévő Ali Abdalláh Száleh elnök távozását követelő tüntetők százai és a rendőrség között – jelentette az AFP hírügynökség tudósítója a helyszínről. Előző nap, csütörtökön már a hadsereget is bevetették, miután a tiltakozók és a rendfenntartó erők szerdai heves összeütközéseiben ketten életüket vesztették, és húszan megsebesültek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik