Nagyvilág

Halálos áldozatok a líbiai tüntetéseken

Legalább négy ember vesztette életét a tüntetők és a rendfenntartó erők összecsapásaiban szerdán Líbiában, az ország keleti részén található Al-Baida városában.

“A belföldi biztonsági erők és a forradalmi bizottságok fegyveres alakulatai éles lőszerrel oszlatták fel a fiatalok békés tüntetését Al-Baidában, aminek következtében négy ember meghalt és többen megsebesültek” – olvasható a Libya Watch nevű, londoni központú civil szervezet által kiadott közleményben.

Egy szintén londoni székhelyű ellenzéki csoport, a Libya Al-Youm is négy halottról tett említést, de a genfi központú Human Right Solidarity nevű szervezet, szemtanúkra hivatkozva azt írta, hogy a tetőkről tüzelő mesterlövészek tizenhárom embert öltek meg.

A katari al-Dzsazíra hírtelevízió úgy értesült, hogy csütörtökre nagy szabású utcai demonstrációt szerveznek a tüntetők: a “Harag napja” elnevezésű megmozdulást az egyiptomi és tunéziai események inspirálták. Ezen a napon lesz a 2006-os líbiai olasz nagykövetség megtámadásának ötödik évfordulója, a Bengáziban történt incidens számos civil áldozatot követelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik