Belföld

Tovább apadnak a Körösök

Folytatódik az apadás a Körösökön, a térségben változatlanul 189 kilométeren védekeznek.

A Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint a vízügyi szervezet 340 kilométer hosszúságú védvonalából 22 kilométeren másodfokú, 167 kilométeren pedig elsőfokú árvízvédelmi készültség van.

Másodfokon a Hármas-Körös alsó szakaszán Szarvasnál védekeznek, a folyó vízszintje 24 óra alatt kilenc centiméterrel 708 centiméterre csökkent. A készültségi szintben akkor történik változás, ha a vízoszlop magasság 700 centiméter alá mérséklődik. A folyó felső szakaszán, a Berettyón és a Hortobágy-Berettyón Árvízkapunál pedig elsőfokon védekeznek.

A belvízzel elöntött területek nagysága nem változott, továbbra is csaknem 623 négyzetkilométer terület áll víz alatt. Az igazgatóság területén működő önkormányzatok közül változatlanul hat településen másodfokon, 12-ben pedig első fokon küzdenek az elöntések ellen. Az árvízvédelmi és belvízvédelmi munkálatokban szerdán 443-an vettek részt.

A meteorológiai előrejelzések szerint vasárnap területi átlagban 0,9 milliméter csapadék várható, a levegő hőmérséklete fagypont fölött marad.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik