Nagyvilág

Hidegvérrel végezték ki a francia túszokat

A francia miniszterelnök szerint hidegvérrel meggyilkolták fogva tartóik az afrikai Nigerben elrabolt két francia állampolgárt.

Francois Fillon hétfőn azt mondta:”szinte biztos”, hogy az al-Kaida áll a háttérben.”Amikor az emberrablók felfogták, hogy üldözik őket, könyörtelenül kivégezték a túszaikat, erre utal minden információ, ami a birtokomban van. A vizsgálat természetesen folytatódik, és minden részletről tájékoztatjuk az áldozatok családjait. A terrorizmus lesújtott, de ez nem fogja visszavetni eltökéltségünket, hogy tovább harcoljunk ez ellen a veszedelem ellen”- közölte a kormányfő.

A 25 éves Antoine De Leocour és Vincent Delory szombaton halt meg, egy nappal azután, hogy az afrikai Niger Niamey nevű városának egyik étterméből elhurcoltak őket fegyveresek. Az egyik francia segélymunkás volt, aki egy nigeri nőt akart feleségül venni, a másik pedig a férfi barátja, aki az esküvőre érkezett az afrikai országba.

A nigeri biztonsági erők szombaton azt közölték, hogy az emberrablók az országban, a szomszédos Malival közös határvidéknél tartották fogva a két franciát. A biztonsági erők bejelentése szerint a nigeri hadsereg különleges egysége megtámadta az emberrablókat, de már holtan találták meg a két franciát, akiket a hatóságok szerint meggyilkoltak elrablóik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik