Nagyvilág

Százakat telepítettek ki Ausztráliában

Több száz embert teleptettek ki Ausztrália keleti felén kedden, ahol az elmúlt évtizedek legsúlyosabb árvize egész városokat zárt körbe.

A térségen a múlt héten végigsöprő Tasha trópusi vihar miatt rekordszint közelébe emelkedett az elárasztott területek mértéke.Chinchilla, Dalby és Theodore ((csincsilla, dolbi, sziodor)) településekről 350 lakost helikopterrel szállítottak biztonságos helyre. Queensland állam mindhárom várost katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánította, így a rendőrök kényszeríthetik az ott élőket, hogy hagyják el otthonaikat, amennyiben az szükséges.

A hatóságok felszólították a lakosságot is, hogy ne hajtsanak autóikkal az elárasztott utakra. Korábban több bajba jutott sofőrt is ki kellett menteniük, köztük egy családot. A két felnőtt és két kisgyerek egy fába kapaszkodva várták a segítséget, miután kocsijukat elsodorta a víz.

A rendőrség letartóztatott három tinédzsert is, akik az áradást kihasználva felfújható gumimatraccal akartak 30 kilométert utazva Brisbane városába jutni hétfőn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik