Nagyvilág

Már 28 áldozata van az ausztrál menekülttragédiának

A legfrissebb adatok szerint 28 ember halt meg az ausztráliai Karácsony-szigetnél, ahol egy nappal korábban a parti szikláknak csapódott, és összetört egy menekültekkel zsúfolt hajó.

A mentőalakulatok folytatják a kutatást az esetleges túlélők után, de attól tartanak, hogy a halálos áldozatok száma még emelkedni fog. Eddig 42 embert sikerült élve kimenteni.”Fel kell készülni arra, hogy újabb holttesteket találnak a mentőalakulatok” – közölte Julia Gillard ausztrál kormányfő, aki az eset miatt félbeszakította nyaralását. Gillard elmondta, hogy a halálos áldozatok száma 28-ra emelkedett, és 42 embert sikerült kimenteni a vízből. A hajóról mindössze egy ember tudott a maga erejéből kijutni a partra.

Azt nem lehet tudni, hogy pontosan mennyien voltak a hajón. A túlélők elmondása alapján hetven és száz között lehetett a szerencsétlenül járt hajón lévő menekültek száma. Az ausztrál bevándorlásügyi miniszter szerint “valószínűleg soha” nem fogjuk megtudni az utasok pontos számát. A menekültek között kurdok, irakiak és irániak voltak.

A túlélők többségét, köztük 11 gyereket a Karácsony-szigeteken ápolják. Két súlyosan sérült nőt Perth városába szállítottak, míg három másik kritikus állapotban lévő embert csütörtökön visznek Perth egyik kórházába.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik