Nagyvilág

Felrobbant egy orosz olajfinomító

Robbanás történt egy oroszországi olajfinomító szivattyúállomásán Szibéria keleti részében, öt kínai állampolgár meghalt - közölte a helyi ügyészség.

A baleset a Bajkálon túli terület Daurija településén történt. Az ügyészség szóvivője szerint a létesítményben 18 kínai tartózkodott a robbanás pillanatában, öten közülük a robbanás középpontjában. Valószínű, hogy utóbbiak mind meghaltak – tette hozzá a szóvivő.

A mentés során egy holttestre bukkantak, azonosítása most folyik. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi okozta a robbanást, amelynek következtében meggyulladt egy kétezer tonnás gázolajtároló. A robbanás feltehetően nyílt láng használata miatt történt. A létesítmény 90 százaléka megsemmisült. A detonáció következtében betörtek a közeli település lakóházainak ablakai. A település lakosai között nincsenek halálos áldozatok.

A tűzoltók nagy erőkkel igyekeznek megfékezni a lángokat. Tíz tűzoltóautó és 68 ember küzd a lángokkal. Az oltást végzőknek sikerült megakadályozni azt, hogy a tűz átterjedjen a többi üzemanyag-tárolóra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik