Nagyvilág

Liberman szerint lehetetlen a béke a palesztinokkal

Az izraeli külügyminiszter szerint lehetetlen a békemegállapodás a palesztinokkal a jelen körülmények között, és Izraelnek nem is kellene hajszolnia azt.

A kormányában az ultranacionalista vonalat vivő Avigdor Liberman vasárnap, izraeli nagykövetekhez intézve szavait úgy vélte, hogy biztonsági és gazdasági kérdéseket tisztázó átmeneti egyezségre kell törekedni. A palesztinok ezt régóta ellenzik.

Liberman szerint a Palesztin Hatóság (PH) ciszjordániai uralma “nem legitim”, mert a palesztinok elhalasztották a választásokat.

Benjámin Netanjahu kormányfő hivatala nem kommentálta vasárnap kora estig Liberman nézeteit, amelyek a kormány álláspontjánál máskor is keményebbek.

Liberman Törökország irányában sem mutatkozott diplomatikusabbnak: közölte, hogy országa nem fog bocsánatot kérni azért a májusi tengeri rohamért, amelyet a törökök Gázába indult segélyhajója ellen hajtottak végre, és amelyben 9 palesztinbarát török életét vesztette. “Nem lesz bocsánatkérés. A török kormánynak kellene bocsánatot kérnie a terrorizmus támogatásáért” – jelentette ki, egyenesen “szemtelennek” nevezve a török bocsánatkérés-követelést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik