Nagyvilág

Belga szoftver hajtja a magyar elnökségi honlapot

A gyors, pontos, hiteles és széles körű tájékoztatás a célja a 2011 első félévében esedékes magyar uniós elnökség hivatalos honlapjának.

Győri Enikő közölte: a www.eu2011.hu címen elérhető honlap a legfontosabb kommunikációs eszköz lesz a következő félévben. A honlap folyamatosan épül, bővül, és január 1-jétől “teljes felszereltséggel” működik majd.

Az unió elnöki posztját 2010-2011-ben ellátó spanyol-belga-magyar trió komolyan veszi a szoros kapcsolattartást és a gyakorlati együttműködést, ez abból is látszik, hogy átveszik egymástól, ami jól bevált – erre példa a magyar elnökség honlapja is – mondta. Emlékeztetett, hogy a honlap alapszoftverét a belga elnökség díjmentesen adta át, így az oldal egyfajta “trió-szellemi terméknek” tekinthető.

Nagyon fontosnak nevezte, hogy a honlap szolgáltatásközpontú legyen, ezért a látogatók feliratkozhatnak a hírlevélre, vagy kérhetik SMS-ben is a rendszeres tájékoztatást, élő közvetítéseket követhetnek nyomon, és egy fotógalériát is kialakítottak az oldalon.

Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár hangsúlyozta: a honlapon szakmai és kulturális tartalmak egyaránt megtalálhatóak. A magyar elnökség be akarja mutatni az EU jelentőségét és az általa kínált lehetőségeket – mondta, hozzátéve, “az EU lényege a civil magatartásban” rejlik.

Úgy vélte, Magyarországnak azt arcát kell mutatnia a következő félévben, amelyet általában láttatni akar.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik