Nagyvilág

Sarkozy támogatja a magyar uniós elnökséget

A francia elnök világossá tette, hogy támogatja a magyar uniós elnökséget - mondta pénteken Orbán Viktor Párizsban Nicolas Sarkozyvel folytatott megbeszélését követően.

A közel egyórás találkozó után a miniszterelnök elmondta: Európa legizgalmasabb kérdéseit tárgyalta meg francia kollegájával.

“Mindketten tisztában vagyunk az elkövetkező félév tétjeivel, azokkal a történelmi jelentőségű kérdésekkel, amelyeket meg kell oldania az uniónak a magyar elnökség alatt” – hangsúlyozta a kormányfő. Mindeközben – Orbán megfogalmazása szerint – az unió nem adja fel azt a kötelezettségét sem hogy, Európát közel vigye minden európai országhoz. “Vagyis Horvátországot minél előbb az unión belül szeretnénk látni” – tette hozzá.

A kétoldalú kérdéseket illetően a francia elnöki hivatal tájékoztatása szerint Sarkozy a megbeszélésen egyebek mellett felvetette, hogy Magyarországon jelentős befektetéssel jelenlévő francia nagy nagyvállalatok aggódnak az üzleti hangulat alakulása miatt, “nevezetesen az egyes önkormányzatokkal kialakult kapcsolatokat illetően”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik