Nagyvilág

Berlusconi szerencséje, Assange szabadulása, szudáni korbácsütések [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

Olaszországban a szenátus után a képviselőház is bizalmat szavazott Silvio Berlusconinak, ám ezzel még nincs vége az olasz kormány megpróbáltatásainak. Rómában a szavazás után elszabadult a pokol: a Szenátus rendőri kordonnal elzárt épületét dobálták petárdákkal és kövekkel a tüntetők, a miniszterelnöki rezidenciát is körbevették.
Bővebben…

Elhunyt Richard Holbrooke, neves amerikai diplomata, a boszniai háború lezárásának egyik kulcsszereplője helyi idő szerint hétfőn Washingtonban. A 69 éves Holbrooke-ot szombaton aortaszakadás miatt műtötték meg, ezt követően az orvosok állapotát stabilnak, de válságosnak minősítették.
Bővebben…

Óvadék fejében szabadlábra helyezte Julian Assange-t, a Wikileaks alapítóját a brit bíróság. A londoni ítélőszék azzal a feltétellel szüntette meg a 39 éves férfi őrizetét, hogy betartja a szabadlábra helyezésének szigorú feltételeit: Assange-nak egy elektronikus nyomkövetőt kell viselnie, tartózkodási helyét meg ell adnia a hatóságoknak, valamint esténként jelentkeznie kell a rendőrségen.
Bővebben…

Magyarország ellen döntött otthonszülési ügyben, kedden kihirdetett ítéletében a strasbourgi székhelyű Európai Emberi Jogi Bíróság. Az ítélet szerint Magyarország megsértette Ternovszky Anna magyar állampolgár magánélethez és családi élethez fűződő jogait.
Bővebben…

A szudáni hatóságok vizsgálatot indítottak egy 16 éves fiatal lány nyilvános megkorbácsolása miatt. A Youtube internetes videó-megosztó csatornán megtekinthető felvétel tanúsága szerint szudáni rendőrök korbácsoltak meg nyilvánosan egy nőt a saría iszlám törvénykezés nevében, amiért muszlim ruházata alatt egy alig térd alá érő szoknyát viselt.
Bővebben…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik