Nagyvilág

Egyre több halott a kolumbiai földcsuszamlásban

Eddig 37 holttestet sikerült a mentőcsapatoknak kiszabadítaniuk a hétvégi földcsuszamlás okozta romok alól Kolumbiának a katasztrófa sújtotta Antioquia tartományában.

“Egyelőre 37 holttestet találtak, de a mentési munkálatokat fel kellett függeszteni, ugyanis délután esni kezdett, és a parancs szerint ilyen körülmények között vissza kel vonni a mentőcsapatokat” – mondta helyi idő szerint kedd este Jorge Humberto Salazar, a tragédiával sújtott Antioquia tartomány önkormányzatának szóvivője.

Mint mondta, a vasárnapi sárlavina óta mintegy négyszáz mentő kutat a túlélők után a Medellin közelében lévő kisváros, Bello határában, ám egyre kevesebb a remény arra, hogy valakit még életben találnak. A romokat egyelőre kézzel próbálják eltakarítani, és a szóvivő szerint csak akkor engedik majd a nehéz gépeket a területre, ha a mentőkutyák egyáltalán nem jeleznek életet a törmelék alatt.

A tragédia azután történt, hogy az elmúlt hetek rekordokat döntő esőzései meglazították a Bello melletti egyik hegyoldal talaját, mintegy 50 ezer köbméter földet zúdítva a környék lakóházaira. A szerencsétlenség óta sokan elmenekültek a környékről: a helyi lakosok egy része a szabad ég alatt alszik, míg mások átmeneti szállásokon kaptak menedéket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik