Nagyvilág

Iskolai dráma: meglőtte magát a túszejtő

A rendőrség legújabb közlése szerint meglőtte, nem pedig megadta magát a wisconsini középiskolai túszejtő, aki 23 diáktársát és egy tanárát tartotta fogva hétfőn.

A bejelentés szerint a 15 éves fiút kórházba vitték, egyelőre nincs hír az állapotáról.A túszok sértetlenek – közölte a rendőrfőnök. Jeff Skorik szerint tévesek voltak az első hírek a Faecebook-on arról, hogy több diák megsebesült. Skorik bejelentése szerint a túszejtő az előtt lőtte meg magát, hogy a rendőrök behatoltak volna az épületbe. A fiú öt diáknak megengedte, hogy távozzanak a mosdóba, ekkor három lövés dördült el, mire a kommandósok behatoltak az iskolába.

Korábban beszámoltunk rólal, hogy egy fegyveres diák helyi idő szerint hétfő délután túszként foglyul ejtett 23 másik diákot és egy tanárt a Wisconsin állambeli Marinette egyik gimnáziumában. A hatóságok szerint a túszejtésnél nem volt lövöldözés, sebesülés nem történt. Az épületet rendőri, illetve mentőegységek vették körül. A hatóságok tárgyalásokat kezdeményeztek a túszejtő diákkal, aki a hírek szerint a szóban forgó gimnázium tanulója volt. Személyazonosságát ismerték, és a rendőrök a hírek szerint a szülőkkel is kapcsolatba léptek.

Néhány órával később már arról érkezett hír, hogy a kézifegyverrel rendelkező diák valamennyi túszt sértetlenül szabadon engedte. A túszejtőt a hatóságok őrizetbe vették. Arról egyelőre semmit nem közöltek, hogy mi volt tettének indítéka.

AJÁNLOTT LINKEK:

Folytatódik a túszdráma Gázában (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik