Nagyvilág

Ötven napig sodródott a tengeren három fiatal

Három hajótörött fiatalt találtak meg élve ötven nap hánykolódás után a Csendes-óceánban.

A három fiút egy halászhajó vette fel fedélzetére a Fidzsi-szigeteknél – adta hírül csütörtökön egy új-zélandi rádió. A stuff.co.nz internetes hírportál értesülései szerint a kis hajójukon több száz kilométeren át hánykolódó tinédzserek a körülményekhez képest jó állapotban voltak, elmondásuk szerint egyedüli táplálékuk egy sirály volt, amelyet sikerült elfogniuk, és nyersen elfogyasztották.

A hajótörötteket a San Nikunau nevű új-zélandi hajó szerdán fedezte fel. A hajó fedélzetén dolgozó Maat Tai Fredricsen elmondása szerint a fiúk meglehetősen leégtek, de elsősegélyen kívül nem szorultak különösebb ellátásra: bőrük hűsítésére kenőcsöt kaptak. A három megmenekült tizenéves pénteken érkezik meg a Fidzsi-szigetek fővárosába, Suvába.

A fiúk kis hajójukkal október 5-én indultak el az Új-Zélandhoz tartozó Tokelau-szigetről, de nem tértek vissza, az új-zélandi tengerészet pedig hiába kereste őket. A szülők már azt hitték, gyermekeik belefulladtak a Csendes-óceánba, ezért emlékükre már gyászistentiszteletet is tartottak.

AJÁMLOTT LINKEK:

Képgaléria Új-Zélandról (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik