Nagyvilág

Agyonlőttek egy fiatal tévériportert Irakban

Agyonlőttek vasárnap otthonában egy iraki televíziós riportert, az ország északi részén található Moszul városában - közölte az iraki rendőrség.

Az el-Moszulija műholdas televíziónak dolgozó, mindössze 18 éves riportert helyi idő szerint délután hat órakor gyilkolták meg a moszuli otthonába betört fegyveresek – mondta el az iraki rendőrség egyik őrnagya. A húszas éveiben járó újságíró gyilkosainak sikerült elmenekülniük.

Mazin Mardan a televízió helyi adásának dolgozott híradós riporterként, és főleg kemény politikai hírekkel foglalkozott, valamint helyi tisztségviselőkkel készített interjúkat. Arról nem érkeztek információk, hogy kiket gyanúsítanak meggyilkolásával.

Irakban idén már októberben több újságírót gyilkoltak meg, mint 2009-ben. A gyilkosok elfogásában nem nagyon lehet reménykedni: a Bizottság az Újságírók Védelmére (CPJ) nevű nemzetközi szervezet adatai szerint a világ országai közül Irak áll az utolsó helyen az újságíró gyilkosságok felderítésében.

A Riporterek Határok Nélkül (RSF) nevű szervezet pedig egy hónapja jelentette be, hogy második világháború óta az iraki háború lett a sajtó számára legtöbb áldozattal járó konfliktus.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik