Nagyvilág

Órákig lángolt egy dán komp

Tűz ütött ki szerda hajnalban egy Oslóból Koppenhágába tartó dán kompon - közölte a svéd parti őrség, hozzátéve, hogy a hajón 640 ember utazott, és a lángokat végül két óra alatt sikerült eloltani.

“Reggel hat óra körül érkezett a riasztás. A tűz az autós fedélzeten lobbant fel, vagy egy személygépkocsiban, vagy egy tréleren” – közölte a dél-svédországi Hoeganaes és Moelle parti őrsége. A városokból indult tűzoltók helikopterrel közelítették meg a DFDS vállalat kompját, készen arra, hogy kimenekítsék a 490 utast és a 150 főnyi személyzetet. Erre azonban végül nem volt szükség, a lángokat ugyanis sikerült a fedélzeten lévőknek eloltaniuk, a hajó pedig végül folytatta útját Koppenhága felé.

Néhány héttel korábban szintén a DFDS egyik hajója került bajba: a németországi Kielből a litvániai Klaipeda kikötőjébe tartó kompon szintén tűz ütött ki, amit azonban csak harminc óra alatt sikerült eloltaniuk a tűzoltóknak. A komp fedélzetén lévő 249 embert evakuálták, néhányan közülük füstmérgezést szenvedtek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik