Nagyvilág

Utasok ezreivel vesztegel egy hajó a mexikói partoknál

Négyezer-ötszáz emberrel a fedélzetén Észak-Mexikó csendes-óceáni partjai közelében vesztegel egy amerikai kirándulóhajó, amelynek gépházában tűz ütött ki, s emiatt nem tud továbbhaladni.

A Carnival Splendor 3300 utassal és 1200 főnyi személyzettel Long Beach-ből indult hétnapos útra, s San Diegótól 320 kilométerre délre járt, amikor helyi idő szerint hétfőn reggel kiütött a központi áramellátó rendszert is megbénító tűz. A lángokat eloltották, senki sem sérült meg. A hajónak tartalék áramforrása is van, de ennek ellenére nem működik a légkondicionálás, nem tudnak meleg ételt készíteni, nincs meleg víz és a telefonok se működnek. Hétfő este óta a vécék újra működőképesek, és a hidegvíz-ellátás is helyreállt.

A Baja California félsziget északi partjaitól 90 kilométerre veszteglő óceánjáróhoz vontatóhajók indultak, hogy Ensenada kikötőjébe vontassák, ahonnan az utasok busszal térnek vissza az Egyesült Államokba. Az amerikai haditengerészet Ronald Reagan nevű repülőgép-hordozóját is a helyszínre vezényelték, hogy segítséget nyújtson. A hajóra repülőgépről 35 zsáknyi utánpótlást dobtak le, amit helikopter fog átvinni a Carnival Splendorra.

Az utazásról lemondani kényszerülő utasoknak visszaadják a részvételi díjat, megtérítik utazási költségeiket, és a tervezettel azonos értékű hajóúton vehetnek részt ingyen – közölte a Carnival Cruise Lines hajótársaság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik