Nagyvilág

Tomboló Merapi, kubai légikatasztrófa, japán baklövés [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

Tovább emelkedett pénteken az indonéziai Jáva szigetén működő Merapi vulkán halálos áldozatainak a száma: a hatóságok legutóbbi közlése szerint a tűzhányó már 122 emberéletet követelt. A vulkán felől áramló forró gázfelhő néhol elérte a 750 fokot.
Bővebben…

“Meg fogunk harcolni minden magyarért” – mondta a 2004 óta először ülésező Magyar Állandó Értekezleten (MÁÉRT) Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes. A kormányzati politikus szerint a magyar nemzet fennmaradását több minden is veszélyezteti: a demográfiai problémák, valamint a határon túli magyaroknál az elvándorlás, de legfőképpen az egyre erősödő asszimiláció.
Bővebben…

Nincs túlélője a csütörtöki kubai légikatasztrófának – jelentették be a helyi hatóságok. A fedélzeten 10 európai, és 17 latin-amerikai utas tartózkodott, a nyilvántartás szerint magyar állampolgár nem volt a gépen.
Bővebben…

Hillary Clinton alaptalannak minősítette azokat a feltételezéseket, miszerint indulni készül a 2012-es amerikai elnökválasztáson. A külügyminiszter elmondta: nagyon boldog, hogy a legfőbb diplomata posztját töltheti be, és nem lesz Amerikai Egyesült Államok első női elnöke.
Bővebben…

Videobizonyítékok kerültek elő brit katonák által egy titkos iraki börtönben alkalmazott kegyetlen vallatási technikákról. Az iraki Bászra városában működtetett titkos börtönben a foglyokból éheztetéssel, inger- és alvásmegvonással, valamint halálos fenyegetésekkel igyekeztek információt kicsikarni a vallatók.
Bővebben…

Kiszivárgott az a videofelvétel, amely bemutatja a Kína és Japán között kirobbanó diplomáciai konfliktus okát: a kínai halászhajó és a japán parti őrség hajójának ütközését. A videofelvétel nyilvánosságra kerülése nagy baklövés a japán kormány részéről.
Bővebben…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik