Nagyvilág

48 órás postai korlátozás Görögországban

Görögország leállította a postai levelek mozgását, és több száz csomagot vizsgált át szerdán a hét elején érkezett levélbombák miatt – számolt be az Associated Press hírügynökség.

A 48 órás leállás oka az európai vezetőknek címzett, bombát rejtő csomagokban rejlik: kedden Angela Merkel német kancellár hivatalába érkezett robbanóanyagot tartalmazó levél, a bolognai reptéren pedig egy Silvio Berlusconi olasz miniszterelnöknek címzett csomag kapott lángra. Hétfőn és kedden 11 levélbombát regisztráltak Athénban: egyet Nicolas Sarkozy francia elnöknek, nyolcat pedig a görögországi bolgár, az orosz, a német, a svájci, a mexikói és a belga nagykövetségnek szántak. Ezek közül három fel is robbant, megsebesítve az egyik alkalmazottat.

Az Athénban felfedezett levélbombát hétfőn adták postára a görög fővárosban, és a hatóságok gyanúja szerint ugyanaz a csoport áll valamennyi robbanó csomag hátterében – közölte egy rendőrségi forrás.A kedden felrobbant, illetve hatástalanított öt levélbombát valószínűleg annak a két görög fiatalembernek a cinkosai adták postára, akiket hétfőn vettek őrizetbe az első négy bomba elkészítésének gyanújával. A görög sajtó értesülési szerint az elkövetők a Tűz Sejtjei Összeesküvésének a tagja.

AJÁNLOTT LINK:

Nagykövetségeket robbantgatnak Athénban (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik