Nagyvilág

Athéni robbantások – a magyar követség is célpont?

Nem kizárt, hogy a magyar nagykövetség is kap egy levélbombát, és így megszigorították a biztonsági intézkedéseket - mondta Tóth József, Magyarország athéni nagykövete.

Mivel semmilyen logikát nem lehet felfedezni a levélbombás támadássorozatban, amely egyaránt érintette dél-amerikai és európai országok nagykövetségeit, ezért nem feltétlenül lehet kizárni, hogy a magyaroknak is címeztek egy robbanószerkezetet tartalmazó csomagot – mondta a nagykövet. Hozzátette, amikor hétfőn a rendőrök egy, a belga nagykövetségnek címzett levélbombát is hatástalanítottak, azt gondolták, hogy esetleg az európai uniós elnökség lehet a célpont, de most már úgy tűnik, hogy össze-vissza küldözgetik a robbanó csomagokat.

Az események hatására a követségen elővigyázatosságból megszigorították a beléptetési rendszert, és a csomagokat is körültekintőbben ellenőrzik, bár “szofisztikált berendezések” nem állnak rendelkezésükre. Tóth József bízik abban, hogy a merényletsorozat kellő figyelmet kapott, ezért nagyobb a városban a rendőri készültség, így könnyebb megelőzni a bajt. Tóth József azt is elmondta, hogy a robbanások miatt szinte az egész belvárost lezárták, így hatalmas közlekedési káosz alakult ki.

AJÁNLOTT LINK:

Ijesztget a görög kormány, remeg a piac (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik