Nagyvilág

Szabadon engedték a csomagban feladott bombákkal kapcsolatban őrizetbe vett nőt

A jemeni hatóságok szabadon engedték azt a fiatal nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő adhatta fel a chicagói zsinagógáknak címzett, robbanóanyagot tartalmazó küldeményeket.

A mérnöknek készülő 22 éves Hanane asz-Szamávít Ali Abdullah Száleh jemeni elnök szerint a brit pokolgépben elrejtett SIM-kártya segítségével sikerült felkutatni. Most azzal a feltétellel engedték szabadon, hogy bármikor kész a nyomozók kérdéseire válaszolni.

Vasárnap egyébként több száz egyetemista tüntetett Szanaában, társuk elengedését követelve. Mint egyikőjük elmondta, a fiatal nőnek nincs köze semmiféle szervezethez, nem politizált, s még csak nem is volt különösebben vallásos.

A brit, illetve a dubaji hatóságok pénteken elfogtak két olyan, chicagói zsinagógáknak címzett csomagot, amelyekben robbanóanyag volt. A szaúdi titkosszolgálat korábban értesítette az Egyesült Államokat arról, hogy Jemenből veszélyes küldemények fognak érkezni. A működőképes robbanószerkezetek az érintett felek szerint az al-Kaida arab-félszigeti szárnyától származnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik