Nagyvilág

Kairóban tárgyalt Hende Csaba

Hende Csaba honvédelmi miniszter Mohamed Hussein Tantawival, az egyiptomi védelmi miniszterrel tárgyalt Kairóban.

A minisztérium sajtóirodájának közleménye szerint az immár hagyományosan jónak mondható magyar-egyiptomi kapcsolatok erősítése, valamint az európai uniós soros elnökségre való felkészülés adta a magyar és az egyiptomi védelmi miniszter több mint egyórás megbeszélésének témáját.

A tanácskozáson megállapodtak abban, hogy a jövőben a képzés és tisztképzés, valamint a haditechnika és a hadiipar területén is megkeresik az együttműködés lehetőségeit. Ennek érdekében ez év decemberében egyiptomi katonai szakértőkből álló küldöttség érkezik Budapestre, hogy a magyar honvédség szakembereivel együtt föltárja az imént említett területek együttműködési lehetőségeit és kiépítse a kapcsolatrendszereket.

Miután 2011 első félévében – az Európai Unió soros elnöksége idején – a védelmi minisztereket a magyar tárcavezető tájékoztatja majd a világ válságövezeteiben felmerülő uniós teendőkről, ezért a katonai barátság jegyében kért és kapott tájékoztatást a Közép- és Közel-Kelet, valamint Afrika válságövezeteinek helyzetéről egyiptomi kollégájától a magyar miniszter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik