Nagyvilág

A republikánusok előretörését jósolják a bukmékerek

A bukmékerek szerint a republikánusok megszerzik a képviselőházat, de a szenátust nem.

Egy héttel az amerikai félidős kongresszusi választások előtt a legjelentősebb ír bukmékeriroda arra fogad, hogy a szövetségi képviselőházat a legnagyobb valószínűséggel sikerül majd elhódítaniuk a republikánusoknak, de a szenátusban a demokraták képesek lesznek megőrizni többségüket – jelentette hétfőn a The Washington Times.

A szövetségi alsóház esetében a Paddy Power 1-33 arányban tartja favoritnak a republikánusokat a demokratákkal szemben, a felsőház esetében azonban csak 11-4-re taksálják az amerikai konzervatívok győzelmi esélyét.

Az ír fogadóiroda tippje egybecseng a pártonkívüli elemző hírlevélnek, a Cook Political Reportnak a hétfői lapokban ismertetett előrejelzésével, miszerint a republikánusok a képviselőházi többség megszerzésékez szükséges 39 mandátummal szemben legkevesebb 40-et fognak elhódítani a demokratáktól. A szenátusban ezzel szemben a fordulathoz szükséges 10 hely helyett csak 7-9-et tudnak majd elvenni a kormánypárttól.

A november 2-i választásokon a képviselőháznak mind a 435 kétéves megbízatású tagját újraválasztják, de a hatéves mandátummal rendelkező 100 szenátor közül csak 37 sorsáról döntenek. Az alsóházban a demokraták jelenleg 255, a republikánusok pedig 178 hellyel rendelkeznek, kettő pedig nincs betöltve. A felsőházban a két független szenátor által támogatott demokraták 57-en vannak a 41 republikánussal szemben.

AJÁNLOTT LINK:

A demokratákkal együtt bukik Obama? (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik