Nagyvilág

Obama: Clinton nem lesz alelnökjelölt

Cáfolta egy interjúban Barack Obama amerikai elnök azokat a terjengő értesüléseket, hogy a 2012-es következő elnökválasztáson Hillary Clinton lenne az alelnökjelöltje.

“Minden alapot nélkülöznek. Minden alapot nélkülöznek” – ismételte meg az amerikai elnök válaszát a váltással kapcsolatos kérdésre a National Journalban megjelent interjújában.

A Joe Biden alelnök és Hillary Clinton külügyminiszter helycseréjére vonatkozó spekulációk kapcsán hangsúlyozta, hogy “mindketten kiemelkedő munkát végeznek azon a poszton, amelyet elfoglalnak”.

Obama hozzáfűzte: még nem hozott “hivatalos döntést” arról, hogy újra megpályázza az Egyesült Államok elnökének posztját, indul-e a második mandátumáért.

A Fehér Ház szóvivője korábban határozottan cáfolta, hogy a 2012 – es elnökválasztási kampányra Hillary Clinton külügyminiszter váltaná Joe Biden – t az alelnöki poszton. Ez egész egyszerűen nem igaz, és nincs is napirenden – fogalmazott Robert Gibbs szóvivő. Az Obama-adminisztráció szócsöve azokra a sajtóértesülésekre reagált, melyek szerint Barack Obama részben ezzel a személycserével akarná felrázni szavazótáborát az elnökválasztás előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik