Nagyvilág

Pentagon: ne közöljék a WikiLeaks-dokumentumokat

Dave Lapan szóvivő rosszhírű szervezetnek minősítette a WikiLeaks-et, és arra figyelmeztette a szerkesztőségeket:ne vegyenek részt a minősített adatok közlésében.

Az amerikai védelmi minisztérium, a Pentagon arra szólította fel a médiát, hogy egyetlen oldalt se hozzanak nyilvánosságra abból a mintegy 400 ezer ellopott katonai fájlból, amelyet a WikiLeaks nevű szervezet akar közzé tenni. A WikiLeaks kormányzati és állami dokumentumokat közöl az interneten. Eddig már több kényes dokumentumot is publikált az iraki és afganisztáni katonai akciókról.

Dave Lapan szóvivő rosszhírű szervezetnek minősítette a WikiLeaks-et, és arra figyelmeztette a szerkesztőségeket, hogy ne vegyenek részt a minősített adatok közzétételében.A napvilágot látott híresztelések szerint a WikiLeaks a hét elején akarta közzé tenni a titkos katonai iratokat az iraki háborúról. A szervezet izlandi szóvivője azt mondta, hogy hétfőn semmilyen dokumentumot nem hoznak nyilvánosságra. De Kristinn Hrafnsson azt is hozzá tette, hogy “hamarosan” új papírokat tesznek közzé. Részleteket azonban nem árult el, hogy miről és mikor tesznek fel az internetre dokumentumokat.

A szóvivő becsmérlő véleménye ellenére a Pentagon láthatóan nagyon is komolyan veszi a weboldal tevékenységét: mint arról korábban már beszámtunk, a védelmi minisztérium egy 120 fős csapatot állított készenlétbe a következő Wikileaks-dömping anyagainak átfésülésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik